Zappen door de tijd

Hoe komt het dat we zo bizar ‘druk’ zijn? Wat doen we met de uren die we hebben? Genieten we genoeg van onze tijd of laten we ons op sleeptouw nemen door onze mobiele telefoon en andere tijdvreters? In onze tijd voelen we ons vaak gejaagd, onzeker of schuldig over onze tijdsbesteding. Het leven lijkt steeds sneller te gaan.
Gabriëlle Verbeek sprak mensen tussen 4 en 101 jaar en laat hun worstelingen en ontdekkingen zien. Lees het echte verhaal over onze tijdsdruk! Over hoe de tijd opgeslokt wordt door allerlei verplichtingen, en ook wat we zelf kunnen doen aan tijdstress.
Zappen door de tijd geeft een fascinerend inkijkje in de moderne tijdsbeleving. Je kunt met vragen en creatieve werkvormen je eigen tijddiagnose maken. Met praktische tips voor een beter gevoel over je tijd.

Lees hier vast een stuk uit het boek

‘Druk-zijn’ en ‘weinig tijd hebben’ zijn niet alleen de kwellingen van het moderne bestaan. Het zijn ook de symbolen van succes. Zelfs al kunnen we daar tegelijkertijd erg veel last van hebben en onder lijden. Maar tijdstress heeft ook een prettige of zelfs bevredigende kant.

“Ik betrap me er wel op dat drukdrukdruk ook een soort verkapte norm is. Alsof je alleen dan geslaagd bent. Het komt vanzelf, als je hier een tijdje werkt. Iemand die zegt dat hij het niet druk heeft, is zelfs een beetje verdacht. Dus dat hoor je nooit.” (manager verzekeringsmaatschappij, 47 jaar)

Het heeft ‘status’ om druk te zijn en weinig tijd te hebben. Ook in de ogen van anderen. Je hebt vast een groots en meeslepend leven en bent belangrijk, als je druk bent. Het hebben van weinig tijd of het besteden van veel tijd aan ‘belangrijke zaken’ betekent dat je je ambities realiseert. Dat je gaat in de snelle wereld vol kansen en mogelijkheden. Want we draaien tenminste volop mee in de tredmolen van het hollende bestaan.

Verder lezen?

Bestel het boek hier!

Kenmerken

Illustraties: ja
Omvang: A5
ISBN: 978-94-022-3639-2
Aantal pagina’s: 166
Prijs: € 19,50
incl. verwerk- en verzendkosten

Over de auteur

Gabriëlle Verbeek is ondernemer, onderzoeker, zorgvernieuwer en moeder van twee zonen. Ze heeft altijd veel interesses en hobby’s gehad, waaronder schilderen, zingen, boogschieten en hoge bergen beklimmen. Dus ervaringsdeskundige, als het gaat om tijdstress! In 2011 promoveerde zij op het onderwerp ‘tijdsbeleving in de zorg’. Sinds 2015 organiseert ze TijdEvents en geeft coaching. Haar doel: “Ik help mensen hun tijd te ervaren als speeltuin van mogelijkheden, in plaats van een dagelijks gevecht.”