Tijd om te wandelen

Wandelen is goed voor hoofd, hart en lijf. Het brengt balans terug…

Sinds kort bied ik Tijdwandelingen aan, bij wijze van coaching bij tijdsdruk en andere persoonlijke tijdkwesties. Tijdwandelen is een reflectieve manier om met aandacht naar je eigen drukte en tijdsbeleving te kijken, tijdens drie ‘lopen’ in het bos.

Het is mijn favoriete recept, dat Tijdwandelen. Na mijn laatste bronchitis elke dag een half uur en liever nog een uur. Heilzame bezigheid! Ik zie de zon, de lenteblaadjes, de fantastische kleuren en vormen. Vooral de beuken en eiken doen me ademloos stilstaan. De foto hiernaast laat zien hoe het blad zich ontvouwt. Fascinerend! Elke dag krult het verder uit de knop, tot er opeens een soort ontploffing heeft plaats gevonden. Een bulk groene kronkelige vormpjes hangt aan de tak, met een waanzinnig heldere kleur. Nog is het niet afgelopen met de pret. Elke dag als ik langs dat tere blaadje kom, zie ik dat het zich verandert in groter steviger blad, dat uiteindelijk stoer de zomer inwaait.

Albert Einstein zei: “A human being is a part of the whole called by us universe, a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feeling as something separated from the rest, a kind of optical delusion of his consciousness.”

Wandelen in de natuur laat ons voelen wat cyclische tijd is. De meest natuurlijke tijd die er bestaat. Periodes van ontbotten, bloei, verzadiging, rijping, overvloed, overrijping, loslaten, verval, winterslaap en opnieuw de cirkelgang in. Door te wandelen ontstaat een ervaring van verbondenheid met deze cyclus. We zijn er deel van. Ik ben er deel van. Dat helpt om te relativeren én tegelijk om des te meer te genieten van de tijd die er is. Waar ben ik nu in mijn cyclus? Hoe ga ik de volgende in? Het is nooit te laat om balans terug te vinden.

Gabriëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.