Doe mee aan onderzoek Tijdsbeleving in onze tijd

Hoe zijn we bezig met onze tijd? Ben je tevreden of ontevreden over de tijd die je hebt?  Doe je aan planning of ben je daarmee gestopt? Voel je je lekker in jouw tijd? Of voel gejaagd en schuldig?

Ik zoek mensen die mij hun verhaal willen vertellen. Na eerder promotieonderzoek naar ’tijdsbeleving in de zorg’ ben ik bezig met nieuw onderzoek. Ik wil graag weten hoe mensen echt met hun tijd bezig zijn en wat voor hen werkt of niet. Daarvoor zoek ik contact met mensen die veel last hebben van tijdsdruk en hier graag beter mee willen omgaan. Maar ook mensen die erg gelukkig zijn met hun tijd omdat ze hun tijdstrategie gevonden hebben.  De uitkomst van het onderzoek wordt in een boek verwerkt.

Wat kun je verwachten als je meedoet? Je krijgt (naar keus) een persoonlijk gesprek of een telefonisch interview  van ca 3/4 uur, met een kopje thee of koffie. Je kunt van mij verwachten dat ik goed naar jouw verhaal luister en jouw persoonlijke tijdsbeleving in kaart breng.

In het gesprek bekijken we aan de hand van dagelijkse thema’s hoe jouw ervaringen zijn met tijd en tijdsdruk. Jouw verhaal wordt geanonimiseerd verwerkt. Je krijgt van mij een exemplaar van het boek dat ik ga schrijven.

Interesse om mee te doen? Stuur een mail naar verbeek@artemea.nl.
Bij voorbaat hartelijk dank.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Gabriëlle Verbeek

4 antwoorden naar “Doe mee aan onderzoek Tijdsbeleving in onze tijd”

  • Dag Lan,

   Het zou goed kunnen dat dit het geval is. In mijn onderzoek hoor ik veel meer mensen hierover vertellen.

   Het kan door heel verschillende oorzaken komen. Als je meer zicht hebt op de reden waarom dat voor jou is, kan dat helpen. Eén van de oorzaken is bijvoorbeeld het hebben van verstoringen bij wat je doet. Als je vaak gestoord wordt in je werk, moet je elke keer weer erin komen. Een onderbreking van het werk kan wel 8 minuten tijdsverlies extra geven, boven de tijd die de verstoring zelf kost. In onze tijd zijn er extra veel verstoringen bijgekomen, zoals telefoontjes, emails en andere ICT.

   Maar elke situatie is weer verschillend. Mocht je hier eens over willen praten, dan ben je altijd welkom.

   hartelijke groet,

   Gabriëlle

 1. Hallo Gabrielle,

  Sorry dat ik zo vrij ben als buitenstaander op voornoemde verstoring te reageren. Op vooral leiding gevende functies is er de laatste jaren een enorme druk gekomen van zowel het hogere echelon als van de genen die aangestuurd worden/werden. Veel problemen met de mondigheid. Ook ik heb daar last van gehad. Veel reageerde ik af met intensieve sport beoefening, wat echter niet altijd voldoende was. Eens in de 2 maanden bezocht ik een uurtje een psycholoog die me de “wapens” gaf om de druk van beide kanten alsmede die van de markt aan te kunnen. Mijn functie was salesmanager (bi-en buitendienst)

 2. Dag Gijsbert,
  Hartelijk dank voor je reactie, die is echt geen verstoring 😉 Ik herken erg wat je zegt. Dit kom ik in het onderzoek en de tijdinterviews ook tegen. Vele nieuwe druk op management en een veel grotere span of controll, heb jij daar ook mee van doen? Ben ook benieuwd of de tijdsdruk reden was voor jou om weg te gaan uit je functie van salesmanager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.