Over NEEM JE TIJD

Echt geen tijd? Neem je tijd!

Neem je tijd is bedoeld voor mensen die tijdsdruk ervaren. In hun werk, privé of allebei. Je hebt misschien wel eens wat gedaan aan timemanagement. Dat werkt maar voor een deel. Jouw tijdsbeleving kan beter. Op deze site vind je verhalen, ideeën en tips om je eigen tijdstijl (opnieuw) te vinden. Zodat jouw tijd meer rijkdom en minder ‘schaarste’ kent. We geven tegendraadse adviezen en tips over het omgaan met tijd in de moderne tijd.

Over tijd

“Ik heb het gevoel dat ik het nooit goed kan doen. Dat ik altijd iets of iemand tekort doe, hoe ik mijn tijd ook besteed.”

Tijd valt niet te managen. Het is er en als het er niet meer is, is het weg. Dat kan frustratie geven. Tegelijk is ‘tijd’ ook een inspirerend onderwerp. Juist omdat tijd ‘op’ raakt, is het extra belangrijk om te zorgen dat die tijd als zinvol wordt ervaren…
Ik ga je niet helpen aan het ‘beste systeem’ van taken, planningen en actielijsten. Mijn ingang is niet die van de klassieke timemanagementmethoden. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat ze echt meer goed werken in onze dynamische tijd. Je komt echt niet beter uit met je tijd als je een nieuwe versie van plan-do-check-act gebruikt.
Toen ik begon met interviewen van mensen over hun tijdsbeleving voel me al op hoeveel mensen één of meer cursussen voor timemanagement hadden gevolgd. Zonder groot succes. Ik denk dat deze methoden maar een beetje helpen en niet goed passen bij onze levens van nu. We kunnen ze (functioneel) inzetten, maar we moeten vooral ook dieper en breder kijken naar onze ervaringen in en met de tijd.

Neem je tijd

Het begint bij de tijdsbeleving die jij hebt. Wat is nu je gevoel over je tijd? Gebruik dat bewust en je kunt er veel aan hebben, omdat je jezelf serieus neemt in jouw gevoel.
Je leest hier persoonlijke ervaringen van mijzelf en de mensen die ik interview en advies geef. Bekijk eerst eens of je je hierin herkent. Als dat niet zo is, dan kun je beter ergens anders kijken. Als het wel zo is, dan kom je mogelijk nieuwe manieren tegen om je eigen tijdstijl te hervinden. We gaan op ontdekkingsreis naar de tijdkwesties waar we last van hebben en we gaan ze één voor één losmaken en ontwarren. Zo kun je eigen oplossingen maken die bij jou passen. Neem jouw tijd, dan is het ook jouw tijd van leven…! Want uiteindelijk ben je degene die over jouw tijd gaat.

Voor wie is dit bedoeld?

Op dit moment richt ik me op de volgende groepen:

  • werkende vrouwen, in een zelfstandig beroep
  • ZZP-ers en ondernemers
  • kenniswerkers die hun werk doen met behulp van Het Nieuwe Werken

Gemeenschappelijk aan deze drie groepen is dat zij te maken hebben met een veelheid aan dagelijkse taken en bezigheden die zonder al teveel structuur worden uitgevoerd. Hierdoor dreigt een zekere chaos. Creativiteit en hoge kwaliteit zijn belangrijk, terwijl er ook allerlei routinetaken zijn.

“Hoewel we er nooit genoeg van krijgen, is tijd het enige dat van onszelf is” (stelling 12, bij proefschrift ‘Zorg, een kwestie van tijd’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*