Over mij

 Wie is Gabriëlle Verbeek?

Graag help ik mensen om hun tijd te beleven als een speeltuin van mogelijkheden, in plaats van een dagelijks gevecht…

Ik ben ondernemer, onderzoeker, innovator en moeder van twee zonen. Verder altijd veel (= veel teveel 😉 ) verschillende belangstellingen en interesses  gehad. Schilderen, zingen, wandelen, yoga, Japans boogschieten, koken, schrijven en vele andere bezigheden. Daardoor ben ik eigenlijk vaak tegen tijdproblemen aangelopen. Kortom: ervaringsdeskundige, als het gaat om tijdstress.

Vanaf mijn studietijd (geneeskunde, vrije studierichting) werk ik in de zorgsector, als professional, manager en innovator. In 2001 heb ik de sprong gewaagd. Ik heb mijn eerste eigen onderneming opgericht: Artemea, bureau voor vraagsturing en innovatie in de zorg. Zie ook artemea.nl.

Het starten van een onderneming was spannend en behoorlijk tijdrovend. Gelukkig was het ook erg leuk en het werd een succes. Omdat ik nooit langer dan 7 jaar bij een werkgever heb gewerkt ben ik in 2007 naast mijn werk een promotieonderzoek gestart. In 2011 promoveerde ik op het vraagstuk van tijdsbeleving en tijdsdruk in de zorg, een boek getiteld: Zorg, een kwestie van tijd. In de zorgsector help ik mensen en organisaties beter met de tijd om te gaan die zij hebben. De kennis uit het onderzoek, over oorzaken van tijdsdruk en over persoonlijke tijdstijlen, helpt hierbij.

Toen ik met mijn boeken over tijdsdruk in de zorg bezig was, kreeg ik al reacties en vragen van buiten de zorg. Gewoon van mensen mij heen, vrienden en vrienden en vriendinnen, maar ook van onbekenden, die me aanspraken. Dit heeft me nogal eens verbaasd en geraakt. Omdat tijdsdruk duidelijk voor zoveel mensen een groot probleem is, heb ik besloten om er een aparte praktijk voor te openen. Dit is ‘Neem je tijd’, een speciale tak van Artemea met een eigen website. Je vindt hier een Tijdblog, TijdEvents en publicaties. Op verzoek geef ik persoonlijk advies bij ‘tijdkwesties’ of geef ik lezingen en workshops over het thema.

Werken aan een betere tijdsbeleving vraagt reflectie. Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan persoonlijke ondersteuning heb ik het concept ‘Tijdwandelen’ ontworpen, om tegemoet te komen aan de vraag aan individueel onderzoek van hun tijdkwesties. Toen ik mijn proefschrift schreef, ontdekte ik hoe heilzaam het is om in het bos te lopen en al wandelend lastige problemen te onderzoeken. Daar laat ik graag anderen van profiteren.

One Reply to “Over mij”

  1. Geachte mevrouw Verbeek,
    Voor een van de laatste nummers van onze huidige jaargang 2019 (oktober of december) willen wij graag aandacht besteden aan het fenomeen tijd. U kent Denkbeeld, vakblad over dementie? Omdat ook in de zorg voor mensen met dementie (of het nu om intra- of extramuraal gaat), tijd altijd een bepalende factor is, zouden we het geweldig vinden als u wat zou willen schrijven hierover, vanuit uw geweldige ervaring op dit terrein. Ik hoor graag van u of u hieraan zou willen meewerken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*