Onderzoek

Wat is ‘tijd’ voor jou? OPROEP voor OUDERS en KINDEREN/JONGEREN

Hoe ervaren we ’tijd’? heb je last van tijdsdruk in je leven? Hoe ga je ermee om? Ik zou graag nog een aantal kinderen en jongeren interviewen. Als je interesse hebt of je weet dat jouw kinderen dit leuk vinden, neem dan contact met me op. Bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4-16 jaar.

Het onderzoek

Hoe zijn we in de moderne tijd bezig met onze tijd? Waarom zijn we tevreden of ontevreden over de tijd die we hebben? Wat heb je aan timemanagement? Waarom werkt het niet altijd om te plannen en je tijd te beheersen? Zijn er misschien andere manieren om goed met je tijd om te gaan?

Ik (gepromoveerd onderzoeker) doe nieuw onderzoek naar de tijdsbeleving in onze cultuur. In mijn onderzoek ga ik verder dan de meeste boekjes over timemanagement. Ik wil weten hoe mensen echt met hun tijd bezig zijn en wat voor hen werkt. Daarvoor zoek ik contact met mensen die veel last hebben van tijdsdruk en hier graag beter mee willen omgaan. Maar ook mensen die erg gelukkig zijn met hun tijd omdat ze hun tijdstrategie gevonden hebben.

Interviews

Wat kun je verwachten als je meedoet? Je krijgt (naar keus) een persoonlijk gesprek of een telefonisch interview  van ca 3/4 uur. Je kunt van mij verwachten dat ik goed naar jouw verhaal luister en jouw persoonlijke tijdsbeleving in kaart breng. Het kan zijn dat je hierdoor zelf een aantal zaken op een rijtje krijgt. Bijvoorbeeld: achterliggende oorzaken van je tijdsdruk. Of: jouw sterke kanten en persoonlijke tijdstijl.

In het gesprek bekijken we aan de hand van dagelijkse thema’s hoe jouw ervaringen zijn met tijd en tijdsdruk. Natuurlijk krijg je de uitkomst van het onderzoek terug te zien. En wordt jouw verhaal geanonimiseerd verwerkt. Je krijgt van mij een exemplaar van het boek dat ik ga schrijven.

Interesse om mee te doen? Stuur een mail naar verbeek@artemea.nl.
Bij voorbaat hartelijk dank en ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Gabriëlle Verbeek

2 antwoorden naar “Onderzoek”

  1. Leuk Thirza, dank voor je reactie. Klopt het dat je mee wilt doen, met het onderzoek? Dan rij ik zeker door, als je me je adres geeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.